Kruhy v obilí

Diskutuje s ostatními o kruzích v obilí podělte se s ostatními o vaše informace.

Kruhy v obilí

Příspěvekod admin v 23 kvě 2009, 15:41

Kruhy v obilí
Obrovská záhada, jejíž prvopočátky se datují do 17. století, kdy se kruhy v obilí začaly ve velké míře objevovat na jihu Anglie. Dnes už jde o celosvětový fenomén, kterému se nevyhnula ani Česká republika a který stále nabývá na kvantitě. Původní jednoduché kruhy (ale naprosto přesné, jako podle velkého kružítka) čas od času nahrazují i složitější obrazce.

Medializace tohoto fenoménu má na svědomí, že některé z nich mají na svědomí vtipálci, ale pravý kruh bez přičinění člověka se dá poměrně jednoduše poznat. Rostliny jsou v něm ohnuty těsně nad zemí a nejsou přelomeny, což by nastalo, kdyby po nich někdo šlapal nebo něčím jezdil.

Senzibilové cítí při vstupu do kruhu zvláštní napětí. Budiž, senzibilové obvykle vždycky a všude cítí zvláštní napětí. To už je jejich živnost. Ale jaká mohou být vysvětlení? Je jich celá řada.

Může jít například o pokusy se zbraněmi nové generace, podivné působení ozonových děr, ale nejvíce se samozřejmě ujala teorie zakládající se na tom, že obrazci nás kontaktují mimozemšťané a snaží se nám něco sdělit.

(tento článek pochází z webu www.magazin.cz)
admin
Administrátor

Re: Kruhy v obilí

Příspěvekod dajax v 29 kvě 2009, 19:27

Nějak jsem neočekávala, že bych kruhy mohla vidět, ale jsou u nás na kopci za vesnicí. Nejsou v obilí ale v trávě a je to úžasné, moje známá která o nich ví si do nich chodí lehnout a pomáhá jí to na bolest zad, můj pes v nich taky rád leží. Nevím kde se tam vzaly, ale jsou tam už od loňského roku a celkem nikoho, kromě mě a té paní to nezajímá.
dajax

Příspěvekod admin v 29 kvě 2009, 19:58

dajax píše:Nějak jsem neočekávala, že bych kruhy mohla vidět, ale jsou u nás na kopci za vesnicí. Nejsou v obilí ale v trávě a je to úžasné, moje známá která o nich ví si do nich chodí lehnout a pomáhá jí to na bolest zad, můj pes v nich taky rád leží. Nevím kde se tam vzaly, ale jsou tam už od loňského roku a celkem nikoho, kromě mě a té paní to nezajímá.

Ahoj, můžu říct, že mně to opravdu zajímá kruhy v obilí v české republice je záležitost neobvyklá a neměla by se jen tak podceňovat. Je pravda, že kruhy zvýraznuji pravé kruhy né zádné kruhy, které vytvořily nejací vtipálci tak ty pravé mají léčivé účinky to je všeobecně známé.
Jinak mohl bych tě poprosit jestli bys to mohla nějak vyfotit (vím asi to nebude moc vidět to by si mudela vylést na nějaký strom nebo fotit z letedla :-D ) ale nemusíš to fotit, ale bylo by to dobré mohl bych to dát na web aby lidi viděli, že něco takového je i v naší české republice
admin
Administrátor

Příspěvekod Quaderr v 30 kvě 2009, 13:04

dajax píše:Nějak jsem neočekávala, že bych kruhy mohla vidět, ale jsou u nás na kopci za vesnicí. Nejsou v obilí ale v trávě a je to úžasné, moje známá která o nich ví si do nich chodí lehnout a pomáhá jí to na bolest zad, můj pes v nich taky rád leží. Nevím kde se tam vzaly, ale jsou tam už od loňského roku a celkem nikoho, kromě mě a té paní to nezajímá.

Mě by zase zajímalo, jak velké ty kruhy jsou. nejlépe průměr... zda je to 5 nebo 15 metrů či 20. To by byl celkem rozdíl. A nebo jsou to nějaké obrazce? Či pouze více kruhů vedle sebe?
Quaderr

Příspěvekod admin v 30 kvě 2009, 15:51

Quaderr píše:

Mě by zase zajímalo, jak velké ty kruhy jsou. nejlépe průměr... zda je to 5 nebo 15 metrů či 20. To by byl celkem rozdíl. A nebo jsou to nějaké obrazce? Či pouze více kruhů vedle sebe?

chtělo by na to místo pozvat odborníka ten už pozná jestli to udělal člověk nebo mimozemská civilizace či nějaký přístroj myslím, že se to dá poznat podle toho jestli je ta tráva nebo obilí ja nevim co tam je tak jestli jsou jenom hodně ohnutý nebo zlomený.
admin
Administrátor

Příspěvekod dajax v 31 kvě 2009, 16:17

jsou to celkem malé kruhy, zajdu je přeměřit, pokusím se je vyfotit, ale nevím jak to bude kvalitní. Zvláštní bylo, že ostatní tráva byla taková ta hnědá, jak bývá po zimě, ale v těch kruhách je krásně zelená.Je to fakt zvláštní, tady je to úplný konec světa, takže proto to asi nikoho nezajímá. Jsou tam už druhým rokem, ale jinak se okolo nic neděje.Nikdo neví jak je možné, že se tam prostě udělaly a na sto procent to neudělal nějaký recesista, je to normální pole za vesnicí, na kopci, ta moje známá paní okolo chodí na pole, mají takový menší statek, prostě to tam najednou bylo. Takže jak přestane pršet, tak tam zajdu, vyfotím je a uvidíte.
dajax

Příspěvekod dajax v 31 kvě 2009, 16:32

Tak a ještě dodatek, syn mi právě říkal, že tam byl nedávno na procházce s naším psem a že si všiml, že jich tam nějak přibylo. Loni v létě tam byly tři, teť jich je tam o hodně víc, některé jsou malé, jiné větší. Má nějaké fotky v telefonu, ale to je hrozně nekvalitní. Asi to půjde normálním foťákem, naproti je velký kopec, takže z něho by to mělo být pěkně vidět. Musím si pohnout, potom naroste tráva a bude se čekat než to posečou.A ještě k obavám, jestli to není práce nějakého vtipálka - jsem si jistá, že ne, to je tady zcela vyloučeno, věkový průměr místních obyvatel je tak asi 60 let, celkový počet obyvatel 230, tady takové věci nikoho fakt nezajímají, neexistuje možnost, že by tam někdo přišel, nějak to udělal a čekal, že kolem toho bude nějak rušno.
dajax

Příspěvekod admin v 31 kvě 2009, 16:58

Ahoj, tak mně ještě napadlo, nevím jestli znáš google earth, ale tam se dá přiblížit jakékoli místo na zemi do několika desítek metrů nad zemí a v poměrně dobré kvalitě. mohla bys mi říct jaká obec to je a já bych se to pokusil najít nebo jestli google earth máš ty tak se koukni jetli to tam neni.
admin
Administrátor

Zpět na Kruhy v obilí